Alla inlägg under januari 2009

Av Veronica - 8 januari 2009 12:54

...kommer inte på någon bra rubrik, men skit samma!

Lillasyster var här i morse med min julklapp (Buzz Monster Rumble), med SVENSKT tal... Hade ju en sedan tidigare, fast tyvärr bara på utrikiska. Visst, har ju spelat det ett antal gånger, så kan ju banorna, men vill ändå ha svenskt tal! Har dock ingen dublett av den längre, då jag gav min gamla version till syrran. Hon ville ha den, så... :-) Vi spelade lite TV-spel en stund + att hon lånade min allt-i-ett-skrivare för att kopiera ett papper!

När hon gått somande jag om en stund och när jag sedan vaknat till ordentligt blev det frukost, 2 km på cykeln och morgonbestyr, d.v.s borsta tänderna och tvagning... Nu blir det väl en stund vid datorn - har ju en del små projekt att pyssla med! :-)

Bye, bye for now!

Av Veronica - 7 januari 2009 23:38

Sitter för tillfället och pysslar med alla foton jag sparat på datorn. Vet inte exakt hur många det är, men har att göra i alla fall! Även cyklat 3 km till idag strax under 20 minuter!

Skulle egentligen varit barnvakt åt ett syskonbarn idag, men blev inställt. Var nog därför jag tog lite extra lång sovmorgon... Vissa dagar är det bara så otroligt skönt att ligga kvar och bara gona sig.... Tror i alla fall de flesta någon gång upplever sådana dagar!

Planerar att återuppta tränandet på gymmet på måndag. Blir nog mest löpbandet och lite cykling såhär i början, men är ju bättre än inget! Har ju som jag skrivit tidigare redan kommit igång med cyklingen hemma! Det känns faktiskt riktigt bra att man lyckats gjort detta till en daglig rutin. Dock tror jag att jag ska låta söndagar bli fria från träning, såvida jag inte känner för att göra något ändå! Inte heller käkat en godisbit denna månad. Brukar annars vara extra godissugen under mina perioder då, men denna gång klarade jag av att stå emot och det känns också bra! 24 dagar kvar att försöka låta bli alltför onyttiga ting, och som det känns just nu i alla fall så kommer det gå bra! :-)

Dags att göra sig redo för sängen snart, tror jag. Lillasyster lär dyka upp här i arla morgonstunden för att kopiera några papper + lämna en lite försenad julklapp.... Hon slutar jobba runt klockan 6 i morgon bitti och ringer när hon är på väg! Förmodligen återgår jag till sängen när hon åkt iväg, såvida jag inte är för pigg... Kan nog fördriva tiden även tidigt på morgonen, om jag ändå är vaken! :-)

Natti, natti på er!

Av Veronica - 7 januari 2009 13:36

Men blir tyvärr lätt så, när man kommer i säng sent. Dels p.g.a att jag oftast fungerar så att om jag påbörjat något så vill jag helst avsluta det. Dels löper ju Kim fortfarande, men antar att det går över inom några få dagar!

Är just nu inne i en Astrid Lindgren-period! Med detta menas att jag just nu håller på att läsa ljudböcker med henne. För tillfället är det Ronja Rövardotter som gäller! Jag verkligen ÄLSKAR hennes böcker! Många av hennes klassiker lär hänga med i många generationer än! Mina absoluta favoriter i såväl bok som filmväg är Saltkråkan, Kalle Blomkvist, Byllerbyn, Madicken och Pippi! Finns dock EN av hennes sagofigurer jag absolut inte gillar och har aldrig gjort heller och det är Karlsson på taket! Mera dryg och självgod person får man leta efter! Men man kan ju som bekant inte älska alla, så... :-)

Dags att göra sig iordning för dagens ev. händelser. Har dock inget planerat, utan tar det hela som det kommer!

Av Veronica - 6 januari 2009 13:03

...när en hockeyfinal, i alla fall till viss del, ska avgöras på enbart ena lagets vilkor!

Canada vann nattens J-VM-final mot ett ändå stundtals tappert kämpande Sverige med 5-1. Tycker dock inte att matchen var riktigt så ojämn som siffrorna visar. Att hemmanationen sedan inte följer samma regelbok som övriga lag gör ju inte saken bättre direkt... Tre (!) gånger blev den svenska målvakten mer eller mindre brutalt pååkt av kanadensare, UTAN att domaren gjorde ens en antydning att reagera! Publiken jublar såklart! Så in i h-e lågt gjort, med tanke på att just Canada inför turneringen lär ha predikat extra tydligt att måvakten ej får tacklas! Gäller för övrigt runt om i hockeyvärlden - om denna regel är oskriven eller ej, vet jag inte, men har under alla år jag själv varit hockeyintresserad ständigt hört samma sak. Man RÖR inte målvakten! Fast denna regel gällde tydligen inte de själva, i alla fall inte under nattens final!

Missförstå mig inte nu, sett över hela matchen är Canada värdiga mästare, inget snack om det. Sverige kämpade visserligen rätt tappert, men kändes hela tiden som att de hade en växel till att lägga in - att de kanske inte gjort sitt bästa fullt ut! Men när nu domaren så tydligt låter sig påverkas av hemmapublikens tryck + att Team Canada, när det passar dem, skapar sina egna regler, tja, vad göra då...?

Hur som helst tycker jag ändå att svenskarna, när den värsta besvikelsen lagt sig, ändå ska vara stolta över sin VM-turnering! De har verkligen kämpat duktigt och visat att Sverige går mot en ljus framtid inom hockeyn!


Av Veronica - 6 januari 2009 00:33

Mötte grannen som har lägenheten över min i trapphuset förut. Hon är rätt nyinflyttad, så var första gången vi pratades vid. När hon såg mig sticka nyckeln i dörren, för att gå in till mig utbrister hon: "Aha, så det är du som bor under mig och sjunger så otroligt fint! Jag blir glad när jag hör dig sjunga!" PINSAMT var ordet... Visst, en av mina hobbies är just musik och jag sjunger gärna och så ofta det är möjligt + att jag ju vet att vårat hus är rätt lyhört, men ändå... Blev i alla fall tokgenerad, men också ganska smickrad, msåte jag erkänna! :-) Hon tyckte även jag borde sjunga i kör eller dylikt. Har faktiskt gjort det, men var många år sedan! Funderat på det själv ibland, men inte blivit av + att det nog kostar en del också... Och så ska man ju platsa också! Ja, ja... Blir faktiskt mest generad och lite förlägen när folk säger snälla saker till mig. Kanske småknasigt, men så fungerar jag! Fast okej, var ju bättre att hon tycker det lät riktigt bra, än det motsatta...

Mindre än en timme kvar till Småkronornas finaldrabbning mot Canada! Börjar faktiskt bli lite nervös, men hör ju bara till! Ska bli intressant att se hur matchen utvecklar sig och hur pass mycket Sverige har att sätta emot Lönnlöven. Lär bli ruskigt tufft, men helt omöjligt att rubba dem ska det väl knappast vara - bara nästan!

Mitt lag gjorde för övrigt en smått heroisk insats och slog Luleå borta med hela 6-2, trots underläge i skott och kraftigt överläge i utvisningar! En riktigt skön kämparseger, som ger en ett viss hopp om en ljusare framtid, helt klart... Återstår bara att se hur länge denna hoppets låga kommer brinna..

Med dessa smått poetiska ord avslutar jag nu detta inlägg, önskar er en fortsatt god natt, för nu är det snart soffläge och TV som gäller här! :-)

Av Veronica - 5 januari 2009 21:56

...sicket ältande! Ja, Carro, jag har skrivit en del inlägg om mina perioder på denna blogg och lämnar inga garantier för att jag inte gör det igen, men jag fattar ärligt talat inte varför du måste göra en sådan stor grej av det? 

Jodå, jag kan absolut skriva ner mina tankar, åsikter och funderingar om olika saker och gör det ju också, med jämna mellanrum! Trist att du inte verkar ha uppmärksammat det! Av de lite mer än 100 inlägg jag hittills skrivit så handlar bara några få om mens. Vet dock inte hur stor procent, inte orkat räkna… Kanske du kan åta dig, som ju verkar ha hängt upp dig så på just dessa få inlägg! :-) Sorry, försökte bara vara ite smått ironisk...


Och ja, startar även gärna diskussioner om olika ämnen, som eventuellt kan tänkas vara intressanta! Kom gärna med förslag! Men just denna debatt börjar faktiskt bli både tröttsam och löjlig nu! Vet inte hur många gånger jag måste upprepa mig, men det står dig hur fritt som helst att själv välja vilka av mina inlägg du vill läsa och vilka du vill hoppa över! Är vad jag brukar göra när jag läser din blogg, utan att göra någon större grej av det! För även om det händer så mycket mer i ditt liv än i mitt just nu så intresserar inte precis allt du skriver mig heller! Är ju bara så det är, helt enkelt! Fast vem vet, kanske du medvetet ville få igång en debatt av något slag - kanske är lite småsegt även hos dig för tillfället? Gärna för mig i så fall och jag tycker absolut det är helt okej att man inte alltid delar samma åsikt om vad som är intressant eller ej att läsa! Men nu vet jag vad du tycker, så nu kanske vi en gång för alla kan lägga "mensdebaklet" till historien och istället kanske diskutera något annat ämne? :-)

Av Veronica - 5 januari 2009 17:18

Utan att det hänt överdrivet mycket då! Har tvättat, handlat, fotograferat och cyklat sammanlagt 2 km på under 11 minuter! Närmare bestämt 10.59 :-) Kvällen lär bli något mindre aktiv. Lite TV-spelande kanske och så ståndar ju finalen i J-VM mellan Juniokronorna och Canada runt halv två... Eller var det halv ett? Hur som helst, sent lär det bli, men det är det värt, oavsett hur det hela slutar! Lär bli sovmorgon i morgon i alla fall, det är då ett som är säkert!

Ha en fortsatt 3-vlig kväll, alla bloggare!

Av Veronica - 5 januari 2009 13:58

...men inte driver med snö direkt! Fast är vitt på marken och ett par minus, ni vet sådär så det knarrar under fötterna när man går. Så mysigt, tycker jag! Ska nog ta med mig kameran ut sedan, när jag ska till affären och handla! Ska även iväg till tvättstugan snart och köra kläderna ytterligare en timme i torktumlaren! De kan ju ligga där och snurra lite, medan jag är i affären!


Svar till Carro!
Varför läser du min ointressanta blogg, om den nu stör dig så mycket? Visserligen trevligt att du gör det, men att haka upp sig så på några få inlägg. Jag menar, långt ifrån alla jag skrivit handlar om mina "perioder"! Enligt min åsikt är detta en skitsak och inget att reta upp sig på, men tydligen känns det annorlunda för dig - bara att beklaga! Hur som helst, tänker fortsätta skriva om det som faller mig in, gilla läget eller låt bli - valet är fortfarande ditt! För övrigt så orkar inte ödsla mer energi på att fortsätta tjafsa om detta, så nu lägger i alla fall jag ner denna diskussion! Hoppas du får en fortsatt bra dag och att din förkylning släpper snart - inte kul att vara sjuk!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards