Alla inlägg under april 2009

Av Veronica - 4 april 2009 20:46

Vaknade runt 11, käkade frukost och satt sedan vid datorn en stund och pysslade. Upptäckte att jag hade brist på papper till skrivaren, så drog till affären och köpte två paket med 500 ark i varje! Var specialpris! :-) Blev även patroner till skrivaren + CD-R-skivor! Inte så många, men räcker till de projekt jag pysslar med för tillfället i alla fall! :-)


Pysslat lite hemma under eftermiddagen. Gått igenom lite skåp och lådor och slängt en massa bråte. Har några skåp kvar att gå igenom, nen det tar jag en annan dag!


Nu ska jag återgå till TV:n och Robinson! Har ingen favorit, men däremot finns det en snubbe där i gula laget som jag stör mig riktigt mycket på, mest för att han gnäller, gnäller och gnäller ännu mer + dömer folk han knappt ens vill lära känna på förhand. Han är så tröttsam att lyssna på, men i övrigt tycker jag programmet är rätt intressant. Att se hur människor tvingas leva primitivt, vilket många av dem långt ifrån verkar vara vana att göra i normala fall!


Nåja, nu tillbaka till TV:n, som sagt! Ha en bra kväll!


Av Veronica - 3 april 2009 21:43

...med min kväll! Hade tänkt köra en godisfri helg, men ska ha mensen vilken dag som helst, så orkade helt enkelt inte stå emot chokladsuget. Köpte, käkade upp och fick ungefär samma känsla som varje gång jag käkat pizza, d.v.s ALDRIG MER eller ett tyst löfte att det i alla fall ska dröja länge tills nästa gång! För vet inte riktigt vad det är - kan vara jättesugen på godis och när jag väl har köpt lite så är jag inte sugen längre och ångrar mig...


Är förmodligen alldeles för hård mot mig själv - är ju fredag och antingen denna dag eller lördag är det helt okej att käka lite onyttigheter, men just nu irriterar det mig att jag föll för frestelsen + gjorde av med några kronor jag istället kunnat lägga på något nyttigare! Är nog något jag får jobba med, fast å andra sidan känner jag långt ifrån så här varje gång jag köper något mindre nyttigt. Dessutom lär jag nog knappast gå upp de cirka 10 kilon jag tappat de senaste halvåret efter dagens chokladintag! :-) Men okej, liiite småirriterad på mig själv är jag dock...


Känner mig lite allmänt rastlös. Vet inte vad jag ska fördriva de närmsta timmarna med. Var jättesömnig och dan förut, men känner inte alls så just nu. Har inte lust att glo på TV, spela spel eller för den delen sitta här vid datorn heller och är som sagt inte tillräckligt sömnig för att kunna sova än... Inte varit direkt lika "duktig" med träningen idag heller. Fast okej, har gått mycket upp och ner i trapporna i alla fall - alltid något!


Nej, känner helt klart att jag just nu har en av mina gnälligare dagar, så tror jag avslutar detta inlägg! Ha en fortsatt 3-vlig fredagkväll på er!


Av Veronica - 3 april 2009 07:38

...idag, plocka iordning tvätten ordentligt, duscha och så ner i tvättstugan! Blir fyra maskiner denna gång, eftersom jag ska tvätta sängkläder och ett täcke också! Kan behövas ibland!


Känns som grus i ögonen - är ju ingen morgonmänniska direkt, men solen skiner, fåglarna kvittar och det är ljummet ute redan nu... Kan man må annat än bra då?


Av Veronica - 2 april 2009 21:48

Så kan man sammanfatta denna dag, helt enkelt! Dels cirka 40 minuters promand till och från affären, nyttiga inköp + ytterligare 1 km nu ikväll på cykeln. :-) Känns bra, men är lite trött i kroppen!


I morgon är det tvättning som gäller mellan klockan 7-12. Vet inte om det blir någon promenad - beror på vädret och om jag orkar, men ska i alla fall gå i trapporna under tvättningstiden, förutom när jag ska fram och tillbaka med tvättkorgen! :-) Ska verkligen se till att försöka komma i säng tidigare ikväll, så man slipper vara så seg i morgon bitti. Är ju ingen morgonmänniska direkt, men kan gå upp tidigt, om det behövs eller jag väljer det själv!


Nej, dags att plocka iordning tvätten, så man slipper göra det i morgon bitti! :-)


Av Veronica - 2 april 2009 15:11

Promenaden till affären tog cirka 20 minuter, själva handlandet tog cirka 30 min och blev lite mer prylar än vad jag tänkt från början, men är ju så det brukar vara. Och för att vara lite "präktig" så var nog det enda onyttiga jag köpte några grillade bitar fläskfilé från varmrättsdisken! Annars blev det sallad, kall kyckling, cornebitar (eller hur det nu stavas, lite varmrökt lax. Så frukten: Röda äpplen, färdigkomponerad fruktsallad jag nog ska spara till morgondagen, en liten burk dyra hallon, men någon gång ibland måste man få kosta på sig något extra och när det dessutom är nyttigt... Fast tycker nog att just den nyttiga och bra maten kunde prissänkas lite mer, så skulle säkert flera ha råd att äta nyttigt och därav kanske slippa följdsjukdomar p.g.a övervikt och den kostnad det blir med diverse sjukhusbesök, mediciner och dylikt... Men är ju bara min personliga åsikt! Hur som helst, såg ju att de hade minimorötter också - ekonomipack, d.v.s fem mindre påsar i en större, så den åkte i korgen också, liksom en gurka, oliver, en burk tonfisk till mina sorkungar - de ska väl också få äta något gott ibland, avfallspåsar + några småprylar till mams! :-) Köpte även två flaskor källvatten. Ja, ja, jag VET att man ju har tillgång till dylikt i kranen hemma, men tycker just de märkena jag brukar köpa har fräsch och god smak!

Hade ryggsäcken med mig, så inte ryggen skulle belastas alltför mycket och gick bra att hålla en lagom gångtakt, både till och hem från affären! Promenaden hem tog för övrigt ungefär lika lång tid som vägen dit, alltså cirka 20 min. För er som är bra på huvudräkning kan man alltså summera min totala promenadtid till cirka 40 minuter. Inte illa, om jag får skriva det själv  - och tänk, det får jag ju faktiskt göra! :-)


Nu ska jag snart käka middag, ska bli smarrigt! :-)


Av Veronica - 2 april 2009 12:46

Ska snart kvista iväg till affären och där inköpa en egenkomponerad sallad från deras eminenta salladsbar! Tar väl cirka 20-30 minuter att gå dit och följdaktligen ungefär lika långt att traska tillbaka hem. En lagom promenad, med andra ord! Ska dock ha ryggsäck med mig, så blir det enklare att bära, även om det jag ska köpa inte lär väga alltför mycket. Föredrar ändå att ha ryggsäck när jag handlar, eftersom det fördelar sig bättre viktmässigt då. Har sedan några år tillbaka problem med min rygg, så får tänka på hur jag lyfter och dylika saker!


Har även som ambition att avverka yterligare 1 km på cykeln till kvällen. Beror lite på hur benen känner sig efter långpromenaden + att jag snart ska ha den månatliga perioden igen, vilket gör att jag börjar känna mig lite småseg. Men som jag skrev i går - hellre 5 minuters träning än inget alls, såvida inget annat kommer emellan! Med andra ord, blir det ingen cykling i dag så har jag ju i alla promenerat mellan 40-60 minuter - inte illa, det heller!


Hur som helst, bäst att man masar sig i väg snart då, så det blir av... Ska bara ladda mp3-spelaren med lite bra musik och slänga på mig ytterkläderna, för sådana lär behövas, än så länge i alla fall! :-)


Av Veronica - 1 april 2009 21:12

Cirka 30 minuters rask promenad i vårsolen

1 km på motionscykeln. Tid 5.54 Antal kalorier: 15.


Helt okej omstart, då jag ju inte kunnat träna på så länge nu, p.g.a diverse segdragna förkylningar. Kändes bra i alla fall! Men tar en dag i taget. Just nu har jag absolut ambitionen att fortsätta i morgon, men får se hur mycket träning det blir då. Fast hellre 5 minuters träning en dag, än ingen... Å andra sidan, skulle man missa en dag så går ju inte världen under för det!


En kul sak förresten: Ett syskonbarn var här förut och hämtade några filmer hon beställt via mig från Ginza! Det första hon säger efter att ha hälsat är typ något i stil med: "Vad smal du ser ut!" Är inte det positivt, så säg! :-) Alltid jättekul att höra sådana kommentarer, oavsett anledning till att man tränar. Gör det ju för att må bra och gärna tappa några kilon till och jag MÅR ju bara bättre och bättre, vilket även proverna brukar visa! Okej, kanske inte måste jättedåligt innan, men tycker inte jag hade någon direkt självdisciplin då, vilket jag jobbat hårt med att få det senaste halvåret. Har i alla fall lättare att stå emot sötsuget mitt i veckorna + att jag inte käkar för att jag inte har något annat att göra, typ... Att det ger resultat peppar en ju bara extra mycket!


Nej, ska återvända till TV:n en stund nu, innan John Blund dyker upp... Ha en fortsatt mysig onsdagkväll!


Av Veronica - 1 april 2009 13:49

...nyfiken som man ju är så kunde inte heller jag låta bli att kolla hur mycket min blogg är värd i pengar! Summan jag kom fram till var 10.432 kr! Hade denna lilla nätta summa satts in på mitt konto så hade jag inte klagat... Fast å andra sidan tror jag man värderar saker och ting på ett annat sätt, om man INTE har ett fett bankkonto! Har aldrig varit direkt rik, förutom när jag fick ut en retroaktiv summa av min handikappersättning för några år sedan. Fast då gick 2/3 av denna summa till skulder och diverse nödvändigheter.


Tycker dessutom att jag i nuläget har i stort sett det mesta jag behöver. Att man sedan kan önska sig saker ibland är ju en annan sak, men är inte mer akut än att man kan vänta tills man har råd eller behov av dem!


Dessutom är det egentligen inte så viktigt för mig vad min blogg skulle vara "värd" i pengar. Skriver ju mest för egen del, men är ju alltid kul att i alla fall ha några som läser det man skriver, annars kunde man ju lika gärna skriva av sig i Word!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards