Alla inlägg den 5 april 2009

Av Veronica - 5 april 2009 21:00

Är ju allmänt känt, i alla fall bland mina nära och kära att undertecknad är rätt svag för böcker... Eller rätt svag är kanske milt uttryckt - jag ÄLSKAR att läsa och har nog alltid gjort det. Växte upp med Astrid Lindgrens böcker, som så många andra barn gjort runt om i världen. Mina föräldrar, fast kanske mest mams då, läste rätt mycket för mig när jag var barn och sedan har intresset för böcker funnits där hela tiden. Speciellt svag är jag nog för deckare. Mina absoluta favoritdeckarförfattare är Maria Lang, Sjöwall-Wahlöö, Stieg Trenter, Olov Svedelid och Camilla Läckberg!


Just nu har jag börjat läsa om Maria Langs deckare - är på bok 3 med hennes ficktive figur kommisarie Christer Wijk... Är sammanlagt 43 böcker jag ska igenom, såvida jag inte tröttnar efter ett tag och går emellan med någon annan. Ska väl även påpeka att jag läser dessa böcker och många fler via CD eller kassett! Ja, jag vet att en del människor reagerar när man säger att man läser en ljudbok, men det gör man ju på sätt och vis, fast med öronen istället för ögonen då. Fast trots att jag är född med ett s.k gravt synfel, så kan jag även läsa vanlig text. Är dock mer bekvämt att läsa ljudböcker. Då kan man ju pyssla med lite annat samtidigt och alltså få saker och ting gjort. Går oftast lite lättare att städa, gå och handla eller träna, med en ljudbok i mp3:n!


Kort sagt, vad vore livet utan böcker, musik och katter, bl.a :-)


Av Veronica - 5 april 2009 20:54

...så idag har det inte blivit många knop, om man säger så. Dock har jag fortsatt pyssla med ett projekt jag började med härom dagen. Snart klar och då ska jag fortsätta med ett annat jag också börjat med ganska nyligen. Håller på att lägga över gamla inspelningar jag gjort från kassettband till datorn. Ska sedan bränna dem på CD. Är lite allt möjligt och kan vara kul att spara, helt enkelt! Man är ju lite nostalgiskt lagd, helt enkelt! :-)


Dock innebär det långt ifrån att jag tillhör de som sparar på näst intill allt och när det blir aktuellt att rensa bort en del, skyller på att varje pryl har sin personliga historia och att man därmed inte KAN göra sig av med den. Är risk att en del som läser detta tar åt sig lite, men konstaterar ju bara att vi alla är olika, när det gäller att hamstra prylar och sedan hårt hålla fast vid dem! :-) Har nog snarare ibland ångrat att jag gjort mig av med vissa prylar - alltså haft lite för bråttom. Men för det mesta brukar det gå bra att rensa bort!


Nej, dags att fortsätta mitt ena projekt nu, så jag kanske blir klar med det ikväll och innan den begynnnade värk jag nu känner är på G blir för påtaglig... Fast det går ju dock över, så... :-)


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards