Alla inlägg den 2 april 2009

Av Veronica - 2 april 2009 21:48

Så kan man sammanfatta denna dag, helt enkelt! Dels cirka 40 minuters promand till och från affären, nyttiga inköp + ytterligare 1 km nu ikväll på cykeln. :-) Känns bra, men är lite trött i kroppen!


I morgon är det tvättning som gäller mellan klockan 7-12. Vet inte om det blir någon promenad - beror på vädret och om jag orkar, men ska i alla fall gå i trapporna under tvättningstiden, förutom när jag ska fram och tillbaka med tvättkorgen! :-) Ska verkligen se till att försöka komma i säng tidigare ikväll, så man slipper vara så seg i morgon bitti. Är ju ingen morgonmänniska direkt, men kan gå upp tidigt, om det behövs eller jag väljer det själv!


Nej, dags att plocka iordning tvätten, så man slipper göra det i morgon bitti! :-)


Av Veronica - 2 april 2009 15:11

Promenaden till affären tog cirka 20 minuter, själva handlandet tog cirka 30 min och blev lite mer prylar än vad jag tänkt från början, men är ju så det brukar vara. Och för att vara lite "präktig" så var nog det enda onyttiga jag köpte några grillade bitar fläskfilé från varmrättsdisken! Annars blev det sallad, kall kyckling, cornebitar (eller hur det nu stavas, lite varmrökt lax. Så frukten: Röda äpplen, färdigkomponerad fruktsallad jag nog ska spara till morgondagen, en liten burk dyra hallon, men någon gång ibland måste man få kosta på sig något extra och när det dessutom är nyttigt... Fast tycker nog att just den nyttiga och bra maten kunde prissänkas lite mer, så skulle säkert flera ha råd att äta nyttigt och därav kanske slippa följdsjukdomar p.g.a övervikt och den kostnad det blir med diverse sjukhusbesök, mediciner och dylikt... Men är ju bara min personliga åsikt! Hur som helst, såg ju att de hade minimorötter också - ekonomipack, d.v.s fem mindre påsar i en större, så den åkte i korgen också, liksom en gurka, oliver, en burk tonfisk till mina sorkungar - de ska väl också få äta något gott ibland, avfallspåsar + några småprylar till mams! :-) Köpte även två flaskor källvatten. Ja, ja, jag VET att man ju har tillgång till dylikt i kranen hemma, men tycker just de märkena jag brukar köpa har fräsch och god smak!

Hade ryggsäcken med mig, så inte ryggen skulle belastas alltför mycket och gick bra att hålla en lagom gångtakt, både till och hem från affären! Promenaden hem tog för övrigt ungefär lika lång tid som vägen dit, alltså cirka 20 min. För er som är bra på huvudräkning kan man alltså summera min totala promenadtid till cirka 40 minuter. Inte illa, om jag får skriva det själv  - och tänk, det får jag ju faktiskt göra! :-)


Nu ska jag snart käka middag, ska bli smarrigt! :-)


Av Veronica - 2 april 2009 12:46

Ska snart kvista iväg till affären och där inköpa en egenkomponerad sallad från deras eminenta salladsbar! Tar väl cirka 20-30 minuter att gå dit och följdaktligen ungefär lika långt att traska tillbaka hem. En lagom promenad, med andra ord! Ska dock ha ryggsäck med mig, så blir det enklare att bära, även om det jag ska köpa inte lär väga alltför mycket. Föredrar ändå att ha ryggsäck när jag handlar, eftersom det fördelar sig bättre viktmässigt då. Har sedan några år tillbaka problem med min rygg, så får tänka på hur jag lyfter och dylika saker!


Har även som ambition att avverka yterligare 1 km på cykeln till kvällen. Beror lite på hur benen känner sig efter långpromenaden + att jag snart ska ha den månatliga perioden igen, vilket gör att jag börjar känna mig lite småseg. Men som jag skrev i går - hellre 5 minuters träning än inget alls, såvida inget annat kommer emellan! Med andra ord, blir det ingen cykling i dag så har jag ju i alla promenerat mellan 40-60 minuter - inte illa, det heller!


Hur som helst, bäst att man masar sig i väg snart då, så det blir av... Ska bara ladda mp3-spelaren med lite bra musik och slänga på mig ytterkläderna, för sådana lär behövas, än så länge i alla fall! :-)


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards