Alla inlägg under juni 2009

Av Veronica - 11 juni 2009 23:03

Varit en helt okej dag i dag. Började dygnet med att tända ljus till pappas minne + höll en tyst minut och "pratade" lite med honom, ungefär som jag brukar göra särskilda dagar på året. På eftermiddagen åkte jag och en syster ut till kyrkogården med varsin ros, som vi satt i en vas vid pappas viloplats. Två vitrosa och en gul. Den gula var från mams! Vet inte hur många av de andra syskonen som varit där, men tror i alla fall att två av dem skulle dit med blommor också.


Som jag skrev i natt - hade känts mycket bättre att ha fått ge honom en rejäl grattiskram och fått haft ett litet baluns för honom, men nu går ju inte det, så man får hedra hans minne på ovan nämnda sätt i stället, eller hur man nu väljer att göra!


Efter kyrkogårdsbesöket åkte jag och systern hem till henne och åt middag - sallad och vitt bröd. En slurk kaffe på det och sedan promenerade jag hem! Tog väl cirka 20 minuter, för gick ganska långsamt och njöt av sol och riktigt varmt och somrigt väder. Riktigt bra avslutningsväder, helt enkelt, med tanke på att sommarlovet nu börjat för många barn runtom i landet! Återstår att se om studenterna har lika mycket tur med vädret i morgon. Känner dock ingen som tar studenten i år, så för min del blir det nog en rätt lugn fredag!


Av Veronica - 11 juni 2009 00:05

...på 80-årsdagen!


Önskar så att jag kunde få ge dig en stor grattiskram och att alla vi som älskar och håller av dig kunnat hålla ett stort kalas för dig, precis som förr...


Tänker på dig lite extra en dag som denna och saknaden är enorm, men som vanligt ska jag göra det bästa av situationen och minnas dig mer med glädje och skratt, än sorg och tårar!


Älskar dig så, lilla pappa! Än en gång, ett STORT GRATTIS och fortsätt vila i frid!


@-->--- @-->--- @-->--- @-->--- @-->--- @-->--- @-->--- @-->--- @-->--- @-->---


Av Veronica - 10 juni 2009 12:03

Det är ju ett rätt känt faktum att det kan vara så och det stämmer verkligen! Mulet och dystert även i dag och undertecknad är väl inte direkt på världens bästa humör heller. Känns lite som att nu kan snart allt bara bli bättre! Inget särskilt som hänt direkt, utan känner mig bara låg.


Eller jo, liiite är det väl som strulat och kanske fortfarande gör det en aning, men inget som jag nog inte kan åtgärda på sikt i alla fall! När det t.ex handlar om ekonomin så har den ju nästan alltid varit ansträngd, men jag har ändå alltid klarat av att betala räkningar i tid + haft i alla fall lite matpengar över. Jag och mams delar ju på de flesta matkostnader och det gör ju saker och ting något billigare. Kommer ju inte alltid vara så, men så länge det fungerar och är aktuellt är det ju bra. Har ju även ett sparkonto, där jag försöker sätta undan en slant varje månad, till oförutsedda utgifter då. Hade tänkt att den summan jag hittills fått ihop skulle betala min framtida rotfyllning hos tandis, men i och med att det verkar körigt att få ihop tillräckligt med fondpengar till den Almåsa-vecka jag så länge planerat, så blir det kanske så att jag tvingas nalla av dessa pengar till denna och tvingas betala av tandläkarräkningen - något jag helst sluppit. Beror ju också på hur mycket fondpengar jag kan tänkas få. Lär väl få besked under dagen, skulle jag tro. Hoppas så att det ordnar sig, för jag VILL ju verkligen få komma ut och "semestra" några dagar, för en gångs skull. Har ju sällan eller aldrig råd att företa mig något alls under somrarna, till skillnad från de flesta i min omgivning, som trots ansträngd ekonomi på olika vis ändå alltid tar sig åtminstone någonstans!


Fast ser nu ändå ut att lösa sig: Precis avslutat samtalet jag väntat på och det kommer ordna sig ekonomiskt för mig, så jag KAN åka i väg! *ler stooort*

Hoppas nu bara att det ordnar sig även för kompisen jag ska åka tillsammans med - att hon också kan få sina fondpengar! Hon har inte fått besked än... Men förhoppningsvis löser det sig!


Nej, dags att återvända till TV:n en stund, men känns i alla fall som en liten sten lättat från mitt hjärta i och med detta beslut! :-) Tycker i och för sig inte om att behöva "tigga" pengar, för att kunna göra saker, men har man den möjligheten och det dessutom beviljas, varför inte utnyttja det då! :-)


Av Veronica - 10 juni 2009 01:29

Suttit hela kvällen och tittat på barnprogram som gick när jag själv var barn! Avverkat 12 Doctor Snuggles-avsnitt och kollar nu på Rasmus Nalle... Har Bamse och Alfons Åberg kvar sedan, men får nog bli senare i dag - man måste ju sova lite också!


Bryr mig nu inte så mycket om eventuellt spydiga kommnen - alla har vi behov av att väcka barnjaget i oss! Och personligen har jag en rätt bred smak, när det gäller böcker, film och musik. Lyssnar, läser eller ser på sådant jag känner för just för stunden! Skönt faktiskt att inte ha bara en eller ett par speciella genrer man kan tänkas hålla sig till, utan att man istället går på känsla och humör!


Tittar ut genom fönstret och blir nästan lite höstdeppig. Riktigt mörkt, mulet och regnig.... Och kyligt också... Funderar på att ha en heldag i sängen med en bra bok eller film, men får se... Men hur som helst så VILL jag ha vackert väder mycket snart, så är väl bara att börja hoppas! Vill för övrigt att saker och ting ska vändas till något positivt snart också. Behövs verkligen extra mycket just nu, känner jag!


Nej, dags att logga ut och krama kudde! Natti, natti på er!


Av Veronica - 9 juni 2009 17:21

Vissa saker har känts och känns väl fortfarande inte så bra... Inget superallvarligt, utan sådant är ju livet ibland. Saker och ting går inte alltid ens väg, men det mesta brukar ha en lösning, så det har nog även mina små bekymmer!


Nog om detta: Var ju barnvakt åt yngsta systersonen i dag, vilket som vanligt gick hur bra som helst! Är man poppis, så är man... *he he* Hur som helst, för att dels få lite träning, dels tid att fundera ut hur saker och ting ska kunna lösa sig + att man ju satt och skumpade i en buss nästan hela dagen i går, så bestämde jag mig för att helt enkelt promenera till systern, vilket tog ungefär 40 minuter. Gick i rask takt, hade bra musik i lurarna och var vid betydligt bättre lynne när jag kom fram! Fick låna några filmer av henne också, som väl ska avverkas inom en mycket snar framtid. Halvmulet och småtrist väder ute, så börjar förmodligen redan i kväll!


Sedan skulle ju ett annat av mina syskonbarn kommit förbi i dag och hjälpt mig att klippa bort en tova på Dina-sötnosen! Men dels hade hon, när vi talades vid och bestämde, glömt bort att hon samtidigt gjort upp planer med en kompis just i dag, dels har jag ju borstat lite på tovan varje dag, sedan jag upptäckte den och när jag skulle borsta lite på den även i dag, så bara lossnade den av sig själv! :-) Gissa om man blev glad då! Tyckte den satt rätt hårt, då jag upptäckte den, men i och med att borsta lite varje dag så har jag ju känt att den på något vis lossnat en aning. Kul alltså, när det löser sig så smidigt! Fick en puss och en öm stångning som tack också... :-)


Nej, snart dag att käka middag och sedan blir det väl som sagt TV och videofilm för mig i kväll! Mysigt!


Av Veronica - 8 juni 2009 22:33

Ja, det är den eviga frågan... För tillfället känns det som det sistnämnda...


Var en trevlig dagsutflykt, trots mulet och riktigt kyligt väder... Intressant guidening, mysiga ställen och god lunch - varmrökt lax... MUMS! En himla massa timmar åkandes i en buss, men med tanke på vädret så var det ändå ett rätt okej alternativ.


Nu ska Veronica krypa i säng och sova - förmodligen får jag sällskap rätt omgående av minst en spinnande fjunboll! :-)


Morgondagens planer är barnvaktande och besök av ett syskonbarn som ska hjälpa mig att klippa bort hela eller en bit av en tova på Dina. Jodå, vi borstar henne regelbundet, men en och annan tova får man kanske räkna med ändå... Det ordnar sig! :-)


Natti, natti på er!


Av Veronica - 8 juni 2009 06:42

...mot bussen och den stundande resan Sommern runt! Verkar dock som att skitvädret håller i sig. Mulet och varning för regn, särskilt i södra och östra Göta och Svealand - såklart! Tror dock vi ska vara rätt mycket inomhus, så det blir säkert bra ändå. Men trist i alla fall! Hur som helst, jag ska ha så kul som det bara är möjligt!


Så, bäst att kvista i väg nu, så man kommer med! :-)


Av Veronica - 7 juni 2009 15:26

Tagit en lagom lång söndagspromenad i det mulna och småblåsiga junivädret. Känns mer som tidigt vår eller höst ute just nu, men är ju bara i början av sommaren, så än finns det ju hopp om man längtar efter ytterligare några plusgrader.


Under promenaden svängde jag in i närmsta vallokal och röstade inför EU-parlamentet. Var inte många namn man kände igen på listorna, men efter en stunds funderande valde jag det parti som känns mest naturligt för min del! Kan ju inte direkt påstå att jag haft mycket till övers för EU-medlemskapet och under de snart 15 år som gått sedan vi gick med så tycker då inte jag att det hänt så värst mycketk, i alla fall inte i positiv bemärkelse. Men i och med att det inte verkar aktuellt att gå ur så får man väl hoppas att det i alla fall kan bli bättre! :-)


Nej, dags att pyssla med något annat en stund. Bl.a ladda batterier och förbereda såväl digital som videokamera inför resan vi ska göra med lokalföreningen i morgon. Sommern runt. Hoppas och tror det blir en trevlig dag och att vädret är någorlunda bra i alla fall - inte för varmt och inte för regnigt... Återstår att se hur det blir! Men kul blir det nog i alla fall! :-)


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards