Alla inlägg under juni 2009

Av Veronica - 18 juni 2009 01:57

...att inta horisontalläge för några timmars sömn. Blir eventuellt storhandling senare i dag - beror på om och när kompisen hör av sig och har tid! Skulle gärna avverkat handlingen på förmiddagen, men hon jobbar natt, så lär inte bli aktuellt! Totalt helfel dag att handla på också, men vad göra, när man inte får pengar förrän just detta datum då! Nåja, det ordnar sig nog...


Har även bokat tvättstugan på eftermiddagen, så lite har man ju att pyssla med i alla fall! Brukar ju även träffa en syster om torsdagarna, men i och med att det är midsommarafton på fredag så bestämde vi att höra av nästa vecka istället!


Nej, dags att krama kudde ett par timmar - natti, natti på eder alla!


Av Veronica - 17 juni 2009 13:57

Är väl typ något jag hamnat i just nu - somnar sent och går upp sent... Visst, inget inplanerat i dag, men trots att man ju långt ifrån är någon morgonmänniska, så irriterar det mig ändå att man ligger och grisar tills klockan nästan är 12 på dagen. Å andra sidan var jag vaken länge i, eftersom jag höll på att pyssla med systersonens present. Men nu är det klar, sånär som på lite finjusteringar och så... Hoppas nu bara den blir uppskattad...


Av Veronica - 16 juni 2009 15:48

Var på styrelsemöte i förmiddags. Det sista innan sommaruppehållet. Var typ det vanliga - vad vi ska ha för aktiviteter till hösten, lite snack om föreningens ekonomi + att antalet medlemmar sakta minskar. Dels har några avlidit, dels orkar folk inte med föreningslivet mer och/eller hittar andra intressen. Detta ständiga tugg om hur vi ska få yngre att bli verksamma också... Är nog så gott som helt omöjligt, i alla fall i min hemkommun.


Blev lite småsur också, när några i styrelsen försökte bestämma att JAG skulle skriva en utvärdering om endagarsresan vi var på förra måndagen, som sedan skulle publiceras i lokalblaskan. Visst, hade de frågat mig först och helst redan förra veckan, när det fortfarande var rätt färskt, så hade jag absolut inte haft några problem med att krafsa ihop några rader om det. Men blir så irriterad på att de helt enkelt räknar med att man SKA göra det + att man hör kommentarer som att då har jag ju i alla fall gjort något för föreningen... Lutar mer och mer åt att jag hoppar av styresleuppdraget till årsmötet nästa år. Hur de ska lösa den biten är inte mitt problem. Tänker dock såklart fortsätta vara medlem i föreningen, så man kan fortsätta åka på resor, kurser och dylikt. Särskilt som det jobbas med att yngreverksamheten ska blomma upp mer och mer! Hur som helst, nog med föreningssnack för denna gång!


Precis smällt i mig en tallrik med kallskuret, det vill säga varmrökt lax, rostbiff, två sorters skinka och kalkon. Blev nudlar till och så sallad, bestående av gurka, plommontomater (röda), gröna oliver och rädisor. Köpte även en liter jordgubbar, men väntar nog med att mumsa i mig dem till senare i kväll, tillsammans med mams då! :-)


Har även boka taxi till och från syrran på midsommarafton. Mams och jag är ju bjudna dit. Systersonen fyller ju hela 10 år, så närmsta planerna för hans favoritmoster är att fortsätta pyssla med den födelsedagspresent han ska få då! :-)


Till Katarina:

Precis, även vi som är lite större vill ha fina och bekväma kläder att tillgå. Men å andra sidan gav gårdagens tillfälliga traskande i klädaffärer mig en extra sporre att försöka lätta ytterligare några kilon, så kanske man till slut kan köpa i alla fall en eller möjligen två storlekar mindre! :-)


Av Veronica - 15 juni 2009 18:26

Veronica har i dag besökt inte mindre än 4 klädaffärer - frivvilligt! För er som inte hänger med - undertecknad verkligen HATAR att knalla runt i dylika butiker. Men nu är läget så att jag ändå hade ärende på stan och fick då för mig att kolla om någon klädaffär kanske hade en svart och/eller turkosblå luvtröja! Och jodå, hittade i alla fall svarta varianter under 200 kr. En som var lite tjockare tyg och en tunnare. Köpte dock ingen av dem i dag - har som mål att först tappa ytterligare några kilon. Då kanske man till slut även kan ha den turkosblå jag hittade, men tyvärr två storlekar för liten... Vissa butiker säljer tydligen bara kläder för pygméer!


Så har jag även lämnat tillbaka låneböcker, hämtat ut medicin åt mams på apoteket, besök djuraffären, där det blev en påse torrfoder, vitaminer och en sorts godis som båda mina fjunisar tycker om! Avslutade stadsbesöket med att köpa hem lite käk från McDonald's!


Nu i kväll slog jag en signal till en lärare jag hade under låg och mellanstadiet, som jag tyckte extra mycket om. Såg en artikel om henne i en lokal blaska och fick för mig att bara höra hur hon mår. Hon blev riktigt glad att jag ringde och innan vi avslutade samtalet, efter att ha pratat lite gamla minnen, så föreslog hon att vi skulle ta och ses nån gång i sommar. Skulle även ta med mig mams, tyckte hon. Ingen speciell dag är bestämd, men vi ska höras av närmre om det! Kul! :-)


Ska fortsätta pyssla lite med filmklippen och så, så får man se vad resten av kvällen har att erbjuda. Men blir nog rätt lugnt, antar jag!


Av Veronica - 14 juni 2009 16:16

...solen kikar fram bakom molnen! :-)


Har suttit och pysslat lite med MovieMaker en stund nu. Kul att mixa ihop små filmklipp, lägga till effekter och så... Filmklipp jag själv tagit alltså... Dels med mobilen, men även med digitalkameran. Skulle vara kul om det fungerade även med klipp tagna med videokameran, men datorn och kameraprogrammet ville inte riktigt samarbeta, när jag provade en gång... Men skam åt den som ger sig så lätt - min videokamera ska till och med kunna användas som webcam, något jag inte använt på bra länge nu.


Nej, snart dags för söndagsmiddag med mams - kyckilng på menyn, skulle jag tro - MUMS! :-)


Av Veronica - 13 juni 2009 15:57

...dels på en något seg dator, dels på detta mulna, trista väder! Inga direkt positiva tankar i dag med andra ord! Försöker ju annars se så positivt som det bara är möjligt på saker och ting, i den mån man orkar i alla fall! Tycker det gnälls lite överdrivet mycket då och då, ÄVEN från undertecknad! Men vad f-n, ven är perfekt?


Dagens aktivitet är dels filmskapande i MovieMaker,  vilket är vad som segar för tillfället. Har även tvättstugan bokad, så ska kvista ner om ungefär tre kvart och kolla hur pass torr min tvätt är. Blev bara två maskiner i dag. Brukar för det mesta inte ha mer och särskilt nu, denna årstid, när man inte behöver bylta på sig en massa extra tröjor och dylikt är det en ren fröjd att tvätta! :-) Fast tillhör ju minoriteten som tycker det är rätt trevligt att utöva denna nödvändiga syssla annars också!


Blivit lite godis i dag med - är ju lördag. Men redan i går slank det ner en glass - mams bjöd ju, så varför inte passa på då! Men jämfört med för ett drygt år sedan så äter jag definitivt mindre godis nu än tidigare. Så känns nästan lite lyxigt att inhandla dylika onyttigheter till helgen. Känns dock inte som något direkt måste. Har hänt att jag hoppat över en lördag, då jag helt enkelt inte känt för att köpa något. Och i ärlighetens namn så lägger jag hellre min ansträngda ekonomi på viktigare ting, om det kniper! För övrigt tror jag att i alla fall jag ska köra med en ny godisfri månad så småningom - kanske i september eller oktober. Nåja, återstår att se! :-)


Av Veronica - 12 juni 2009 21:33

Tja, är i alla fall vad jag anser. Totalt fel vinnare, enligt mitt tycke, men tycker folk det är märkvärdigare och större med någon som kan trolla, än ett ungt musikaliskt geni, tja, vad göra...


Nu har syrran skaffat sig marsvin också! Eller rättare sagt, är väl systersonen som fått sin födelsedagspresent, en vecka i förväg! Mimmi heter det lilla djuret i alla fall och det ska bli kul att få se henne så småningom. Om inte förr, så om en vecka då!


Nej, ska lugna ner mina franska nu med lite slösurfning på nätet en stund, innan det är dags att räkna får!


Ha en fortsatt bra fredagkväll!

Av Veronica - 12 juni 2009 12:11

...och regnigt! Men man får ju glädjas lite åt att det i alla fall var fint väder i går. Har ändå tänkt hålla mig inomhus i dag och pyssla lite, men är kanske lite småtrist för alla studenter och dylika. Men även de överlever nog! Finns ju regnkläder och paraplyn i värsta fall! :-)


Ska som sagt ha en riktigt slö fredag här - inte göra många knop, men ändå inte sitta helt sysslolös! Lite för rastlös för det. Och såpass mycket kreativ är jag att jag sällan behöver sitta och bara rulla tummarna. Finns en hel del små projekt jag kan ta itu med!


3-vlig fredag på er!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards