Alla inlägg under januari 2010

Av Veronica - 6 januari 2010 12:08

Hela gårdagskvällen och natten har mest handlat om hockey för min del. Först vann Juniorkronorna bronsmatchen mot Schweiz med 11-4. Och senare på natten spöade USA stöddiga Canada med 6-5 efter mål i sudden. Fast typiskt nog orkade jag inte kolla klart, så stängde av TV:n, precis när förlängningen började. Fruktade en lång, segdragen sådan, men tog knappt fem minuter så var det klart... :-) Underbart att USA knäckte "oövervinnerliga" kanadicker. Svider nog rejält! :-)

Tidigare på kvällen vann favoritlaget i ES med klara 4-0 på Hovet! Sååå skön seger. Jag ska kolla reprisen om ungefär en timme. Var för upptagen i går kväll för att kolla när den gick live. :-) Mina underbara hjältar!

Och mina två buskatter har race här just nu - är nog framförallt Dina som är på G, men Kimsan kan minsann hon också. Även kört en kilometer på cykeln efter frukost. Kanske blir ytterligre en framåt kvällen. Snöigt och kallt ute också. Vintern håller i sig - så ljuvligt! Förstår inte alla som gnäller över kylan. Okej, de som bor mitt ute i skogen och blir isolerade kan jag ju ha viss förståelse för, men i övrigt... Det GÅR ju faktiskt att klä sig varmt. Är klart värre med äckelpäckelvärmen på somrarna - klart svårare att klä sig för att stå ut med den! Men vi tycker ju alla olika, så är det bara! :-) Tänker i alla fall njuta av vintern så länge den varar... :-)

Av Veronica - 5 januari 2010 15:49

Har ju skjutit upp tvättiden två gånger nu, så nu var det dags att göra något åt det. Underkläderna började ju ta slut... :-) Hur som helst, om någon timmer ska jag kvista ner till stugan och hämta tvätten ur torkskåp och tumlare. Även bäddat rent i dag. Lika mysig känsla varje gång man kryper ner mellan rena, väldoftande lakan! :-)

Väntar nu på att middagen ska bli klar + jordgubbsskörden på en av mina farmar. :-) Tror jag ska avverka en kilometer på träningscykeln medan jag väntar! :-)

Av Veronica - 4 januari 2010 18:43

Så skulle man i alla fall kunna beskriva det samtal och svar på det blodprov jag tog i höstas för att kolla huruvida jag är kattallergiker eller ej. Och som ni alla kanske förstår så visade svaret negativt, det vill säga - jag är INTE allergisk mot varken pollen eller pälsdjur! :-)

Min första spontana reaktion var förrstås oerhörd glädje och sedan kom även lättnaden. Har ju gått omkring och oroat mig för detta resultat i fem veckor! Så skönt att äntligen veta och givetvis än skönare ATT det inte visade något! Nu vet jag ju det i alla fall! :-)

Annars är man ju lite seg i dag - satt ju uppe och följde semifinalen i J-VM mellan Sverige och USA! Torsk med 2-5, vilket innebär Schweiz i en bronsmatch. Undrar hur pass motiverade Småkronorna är, men hoppas de kniper bronset i alla fall! Domarinsatsen var under all kritik,  men tycker inte heller att spelarna gick för fullt, förutom några få undantag, bl.a några av mina nya idoler från DIF! :-)

Även tränat, både i går och i dag, men noteras i nästa inlägg!

Nu ska jag pussa lite på mina smurfungar och sedan får man se vad resten av kvällen har att erbjuda... :-)

Av Veronica - 3 januari 2010 21:00

Vecka 53 (28/12-3/1):

Träningssätt:
Motionscykel


Antal träningsdagar:
3

Sträcka:
6 kilometer


Tid:
33.52 minuter


Brända kalorier:
90

Av Veronica - 2 januari 2010 20:18

...som egentligen borde varit 3 då, men hellre två än 1 eller än värre - inget alls! Skön seger, hur som helst!

Även cyklat i dag och sedan har jag farmat, farmat och åter farmat! Ja, det FINNS de som undrar om jag inte har ett liv, men skiter högaktningsfullt i vad folk tycker.  Jag menar, så länge jag har tid, ork och lust att spela FarmVille och det inte på något vis påverkar min vardag i övrigt - att saker och ting försummas p.g.a detta, vad är då problemet? Är knappast så att jag stänger in mig och sitter på FB dygnet runt, struntar i mina katter eller när vänner ringer och vill hitta på något. Visst, det ÄR ett beroendeframkallande spel, men är ju en kul grej också! Ska dock snart, när alla julbonusar är över, börja långodla igen - har en del andra projekt på datorn bl.a som jag tänker ta tag i. Men är ingen brådska med något av detta. Just nu tar jag dagen lite som den kommer + lägger mycket fokus på att bara må bra! :-)

Nog predikat för denna gång. Nu ska jag notera dagens träning i nästa inlägg och sedan kolla på den andra och avslutande delen av Camilla Läckbergs filmatiserade bok "Olycksfågeln". Kan väl säga som så att böckerna helt klart är minst 10 gånger bättre än filmerna, men brukar ju vara så! Lär nog köpa filmerna när de kommer ut - gillar ju hennes böcker + några av skådisarna!

Ha en fortsatt mysig lördagskväll! :-)

Av Veronica - 1 januari 2010 12:57

Kall sådan, men solen skymtar fram emellanåt bakom molnen - kan man må annat än bra då! :-)

Precis avverkat en kilometer på motionscyklen + gjort årets träningsschema. Lär väl inte bli att man kanske cyklar precis varje dag, en nog ska jag kunna klå det tama resultatet på cirka 32 dagar förra året. Alltså så många dagar jag entrade motionscykeln. Knappt en tiondel av årets dagar - ynkligt! Å andra sidan har jag ju promenerat mycket i såväl trappor som ute, ätit klart bättre än tidigare, trappat ner väldigt mycket på såväl godis som fikabröd, läsk och snacks. Men ändå.. Nåja, inget att gräma sig åt nu, vilket jag inte gör heller! Nu är det nya friska tag som gäller!


Som jag väl skrev i natt så har jag och en kompis kommit överens om att köra en godis, snacks och läskfri månad nu i januari. En kul grej, för min del, men ändå något jag går in för till 110 procent. Och har jag givit mig f-n på något, så... Sätter dock inte upp några mål att gå ner så och så mycket under en viss tid. Lär väl visa sig ändå tids nog, förmodar jag. Och har man för högt ställda mål blir man (i alla fall jag) så besviken OM det inte fungerat. Därmed inte sagt att det ÄR fel att ha även sådana mål. Är man tillräckligt envis, ger sig den på att fixa det och har motivation och viljan så KAN man nå dit man vill! Började detta år (förutom att starta datorn och FarmVille då) med att slänga de få godisbitar jag hade kvar i skålen. Tog visserligen ett glas päroncider runt tolvslaget för att skåla in det nya året med mams, men än sen - är det nyår, så är det...


Apropå farmen, dags att göra sin dagliga runda där! :-)

Av Veronica - 1 januari 2010 02:09

...av år 2010 har nu gått och det har börjat bra i alla fall, tycker jag! Precis farmat klart för natten och nu ska jag tvätta mig, borsta tänderna och sova. Kela lite extra med stackars Kim också, som tack vare alla förbannade smällare legat och tryckt under soffan från halv åtta och fram till för bara typ två minuter sedan. Inte ens tonfisken "mormor" serverade fick henne att komma fram, utan hon åt den under soffan. Då fattar man ju hur skraj hon varit. :-( Men är inget att göra åt - bara låta henne vara och sedan gosa extra med henne! Tänker jag göra i alla fall! Men skänker ändå en extra tanke till alla vettskrämda djur denna natt!

Nåja, nu har ett nytt år med nya förutsättningar, utmaningar och möjligheter startat - bara köra på och hoppas på mycket skoj kommande år! :-)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards