Alla inlägg under augusti 2009

Av Veronica - 13 augusti 2009 10:54

Bokade om ögonläkaren fram till den 25.e istället. Enkel orsak - har inte råd just nu. 300 spänn är mycket pengar, helt enkelt! Men får ju pengar den 18.e, så är bara att räkna in i budgeten för augusti.


Ang. telefonen så avvaktar jag nog ett tag med att investera i en ny. Använder ju inte mobilen så värst mycket längre. Har den till och med avstängd periodvis. Ett irritationsmoment för en del, verkar det som, men har ju för sjutton en hemtelefon man kan nå mig på, om det är viktigt. Kanske skulle spara batteriet genom att bara ha den på och med mig när jag är i väg någonstans.


Mulet även i dag, men uppehåll just nu i alla fall. Blir nog en stund här vid datorn med ett av alla mina projekt. Dyker ständigt upp nya idéer, så lär ju inte sakna sysselsättning!


Till Katarina:

Lycka till hos tandis, men tror säkert det kommer gå bra! :-)


Av Veronica - 12 augusti 2009 17:57

Men egentligen ett I-landproblem, skulle jag tro.


Min mobiltelefon som jag haft i över ett år nu börjar redan visa tecken på att ge upp. Får ladda den flera gånger i veckan, trots att jag inte använder det så mycket. Kollat runt lite på nätet efter en ny, men de jag vill ha är antingen för dyra eller så finns de inte tillgängliga... Irriterande, men förmodligen en skitsak, då världen ser ut som den gör. Fast visst, kan ju alltid kvista iväg till någon affär och snacka lite med dem om vad de har på lager, kolla priser och dylikt. Är ju ändå enklast. Så får jag bestämma där hur jag ska göra. Vet i alla fall att jag vill ha en Nokia, då jag vant mig vid denna telefon och tycker den är överlägset bäst. Kan även tänka mig att prova Samsung, men Nokia står överst på listan!


Annars har det inte hänt så mycket här idag - åskan har gått, så har inte varit direkt aktuellt, varken att vara ute eller sitta vid datorn.


Var förresten trevligt att fika med kompisen på stan igår. Kändes som ingenting förändrats sedan vi sågs sist - på gott och ont, höll jag på att skriva... Nåja, kul att träffa gamla kompisar ibland!


I morgon ska jag först till en systerdotter och fika + kolla in hennes nya lägenhet. Hon var visserligen bott där ett bra tag nu, men inte blivit av att jag hälsat på henne än... Efter detta ska jag vidare till sjukan och den årliga ögonkontrollen. Förmodar att inga större förändringar har skett sedan sist, men haft mycket ögoninflamationer de senaste åren - många dock utan att jag behövt medicinera, men de vill ändå hålla koll så att allt ser bra ut! Och det är ju alltid bra! Dock har jag förstått det som att min ögonsjukdom inte kan försämras, i alla fall inte p.g.a just det fel jag har - opererad 7 ggr för medfödd gråstarr! Men är ju som sagt bra att hålla lite koll på ögonen i alla fall. Ser inte fram emot bedövningsdropparna som ska vidga pupillerna, men å andra sidan är man ju rätt härdad, så...


Nej, dags att återgå till boken en stund nu, den som jag håller på att läsa. Ha en fortsatt trevlig kväll, alla bloggare och övrigt folk!


Av Veronica - 10 augusti 2009 17:08

...ligger och väntar på att jag ska sortera, vika och stoppa in i garderober och lådor, så får ta tag i detta projekt snart...


Har en fyrbent donna slappandes i ena fåtöljen och en annan skönt ihoprullad på mattes nybäddade säng! :-) Mulet och risk för regn och åska till kvällen, skulle jag tro, så ska nog snart logga ut och läsa lite istället. Kommit in i en liten läsperiod, helt enkelt!


I morgon ska jag träffa en gammal kompis på stan. Hon bor i Jönköping, så vi ses inte så ofta längre, så gäller att passa på när det blir tillfälle. Ska bli kul att ses i alla fall. Blir nog fika, när jag lämnat tillbaka några låneböcker på bibblan.


Till Nettis:

Håller med dig helt och fullt - vill också gå i ide under senhösten och vintern. Bara sova bort alla mörka dagar och sedan vakna glad och pigg framåt vårkanten! Men är bara att göra det bästa av det hela. Går ju bra för det mesta! Förr, innan pappa blev sjuk och så småningom gick bort, så älskade jag nätterna, oavsett årstid, men nu gör de mig bara ledsen, i alla fall om det är mulet, mörkt och dant... Får hoppas på många nätter med månsken framöver! /Kram tbx från mig och nosbuffar från mina båda gosbollar! :-)

Av Veronica - 9 augusti 2009 14:49

...så egentligen orkar jag inte sitta vid datorn, men några minuter ska väl gå bra i alla fall.


Haft en rätt slö helg hittills. Mest suttit och läst. Inte orkat så mycket annat - värmen är rätt påfrestande, men å andra sidan är det ju snart mörk höst igen, så gäller väl att passa på och njuta av den sommar som erbjuds. Fast usch, detta lät något pesimistiskt kanske, men tillhör de som brukar bli ganska låg under senhösten, ni vet, den där tiden då det känns som att det aldrig riktigt blir dag, när det ofta regnar, blåser och är allmänt ruggigt. Men som med allt annat mindre kul så måste man ta sig igenom även detta. Bara att bita ihop och försöka göra det bästa av det hela, som med allt annat.


Hur som helst, är ju fortfarande sommar, så varför egentligen orda om mörka höstdagar... :-)


Dags att slösurfa en kort stund, så får man se vad som passar att sysselsätta sig med senare!


Ha det så gottigt, alla! :-)


Av Veronica - 7 augusti 2009 22:15

...men hemma väääldigt bäst, enligt mitt sätt att se på det!


Föll sig så att jag och mams blev kvar över natt hos moster med sambo. Trevligt, särskilt då jag älskar att vara på landet, god mat och det mäktiga månsken man fick uppleva innan läggdags. Älskar ju månen och blir ju helt annorlunda ute på landet, där det inte direkt kryllar av gatlyktor och så... Önskar bara jag haft en kamera som kunnat filma/fotografera månsken - blir med de jag har nu bara som en liten ynklig prick... Trist, men så är det...


Blev tyvärr inget skogsbesök för oss - var lite för varmt ute för att vi skulle orka med. Men fick med mig lite blåbär hem i alla fall, som moster plockat tidigare. Dessutom bjöds det på varma mackor med kantarellstuvning, vilket var riktigt smarrigt! Har även jobbat lite - hjälpte min mosters sambo att köra ved och lägga in i vedboden. Rätt tungt arbete, men tog många pauser, så blev inte alltför mödosamt ändå! :-)

Men som sagt, är skönt att vara hemma igen och jag var som vanligt efterlängtad av mina båda gosbollar! :-)


Till Carro:

Kummin hälsar tillbaka och tackar för gratulationen... :-) /Kram på er!


Till Nettis & Julia:

Tack för hälsningarna. Hade som sagt jättetrevligt på landet, men är ändå glad att vara hemma hos mina dunisar igen! :-) /KRAM på er och nosbuffisar och gosepussar från mina (p)älsklingar till era!


Av Veronica - 6 augusti 2009 09:45

...är planerna i dag. Ska om några minuter åka i väg till min moster, som bor ute på landet och det är i alla fall tänkt att vi ska upp i skogen och leta blåbär och kanske även lite kantareller. Hoppas det finns något kvar i alla fall - lär ha varit folk där och plockat rätt mycket redan!


Till Nettis & Mimosa:

Kimsan tackar så jättemycket för gratulationerna.... Stångas och nosbuffar tillbaka, med motorn igång, som alltid! Även lilla Dina hänger på... :-)


/Kram!


Av Veronica - 5 augusti 2009 13:09

Matte ska snart kvista ner till stan och införskaffa ett klätterträd till sina gosbollar. Lyckats ha sönder deras gamla och nu hade de ett trevåningsträd för strax över 200 kr. Får bli en gemensam födelsedagspresent, då Dina fyller 2 år i mitten av september. Vet ej exakt datum, men har bestämt att hon får fylla år den 15.e, i och med att hon lär vara född någon gång mellan den 10.e och 20.e 2007. :-)


Var trevligt i G-by i går förresten, men kan inte direkt påstå att det fanns så värst mycket att se. Blev en apelsin-Mer, havrekaka med choklad och en Tip-Top + två fotoalbum med plats för 200 bilder i varje för min del. Dessutom fick vi sitta och vänta på bussen hem i över en timme, eftersom vi blev klara så tidigt. Vi hann även med att besöka mina morföräldrars grav, där vi lade rosor och så.


Dagens planer är, förutom att kila i väg och investera i det nya katträdet, att mysa och kela så mycket med födelsedagskatten som det bara går. Tonfisk står på menyn i dag och självklart får även bästisen Dina smaka också! :-)


Av Veronica - 4 augusti 2009 11:47

...verkar just nu vara att dra iväg en sväng till G-by med brorsdottern. Vi tänker helt enkelt bara driva omkring där lite, kolla lite i affärerna, besöka mina morföräldrars grav och så... Behöver även köpa lite nya pennor, av en sort som konstigt nog finns där, men inte här i stan... Eller hoppas de har kvar dem i alla fall! :-)


Får se när M dyker upp bara - går en buss om cirka 40 minuter, annars blir det inget förrän 13.55 Varit där ett antal gånger, så hoppas jag kommer ihåg vart man går på, när man ska hem igen, men det löser sig... :-)


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards